loading

Rodyti informaciją
Marius Skarupskas

Ką pasėsi tą ir pjausi

Galvojau, kad tik norint patekti į knygų mugę reikia tiek ilgai laukti, bet ne ką trumpiau…

Detalės

12936712_10208855273516692_3675364438589255575_n
12936712_10208855273516692_3675364438589255575_n

Ką pasėsi tą ir pjausi

Galvojau, kad tik norint patekti į knygų mugę reikia tiek ilgai laukti, bet ne ką trumpiau reikia laukti norint patekti į Kaune vykstančią parodą „Ką pasėsi tą ir pjausi“, bet ne apie laukimą, o apie inovacijas ir inovacijas žemės ūkyje. Keletas pastebėjimų ir minčių po diskusijos su verslo ir akademijos atstovais. Svarbiausi iššūkiai: nepakankamai tvari maisto grandinė (nuo lauko iki stalo), nepakankamai tvarus biologinių išteklių naudojimas žemės ir maisto ūkyje, nepakankamai saugus ir kokybiškas maistas, nepakankamai efektyvus maisto žaliavų kūrimas ir naudojimas. Todėl būtina gaminti ne tik daugiau maisto produktų tausesniu būdu, bet ir pradėti teikti skirtingų visuomeninių paslaugų įvairovę ir tiekti biologinius, ekologinius, išskirtinės kokybės, sveikus ir saugius maisto produktus. Taip pat būtina ypatingą dėmesį skirti žemės išteklių ir atliekų valdymui, pakavimo technologijomis, kurti subalansuotus pašarus ir kt. produktus.